top of page

CONSTRUÏM EL CANVI

Aquest és el primer pas cap a la recuperació democràtica

Pots descarregar aquí el programa complet

1 RECUPEREM LES INSTITUCIONS

 

El deute públic és utilitzat com a clau de volta per aplicar les polítiques d’austeritat basades en retallades socials i en l’augment de les desigualtats. És, per tant, una tasca prioritària denunciar les polítiques que han provocat tal sobreendeutament, auditar-les i declarar il·legítima aquella part del deute que atenta contra la possibilitat de construir una societat justa, digna i que respecti els drets humans.

2 FEM DE LA POLÍTICA UN SERVEI I NO UNA PROFESSIÓ

 

Un dels principals objectius de Molins Camina és eradicar la corrupció política eliminant els privilegis dels representants públics i reforçant la transparència de les institucions i dels partits polítics. Limitar el sou dels representants públics i el nombre màxim de mandats és condició necessària per tal que els nostres representats desenvolupin la seva feina en interès de la ciutadania i no en l’interès propi d’enriquirse.

3 DEFENSEM ELS NOSTRES SERVEIS PÚBLICS

 

Des de l’inici de l’ofensiva neoliberal fins als nostres dies hem viscut un continu desmantellament dels nostres serveis públics que ha comportat que avui, enmig d’una situació d’emergència social, les nostres administracions públiques no tinguin capacitat de gestionar els serveis socials bàsics. Serveis socials tan importants com l’aigua, el servei de jardineria o la gestió de residus estan avui fora del control democràtic. Aquestes privatitzacions han suposat una continuada transferència de diners públics a empreses privades, un augment dels costos dels serveis i la precarització laboral dels treballadors. 

4 CONSTRUÏM UNA NOVA FORMA DE DECIDIR

 

A l’hora de dissenyar la nostra pròpia forma de gestionar-nos establim tres prioritats clares: prioritat de la despesa social, participació ciutadana i transparència en la gestió. Molins de Rei té un gran teixit associatiu (entitats culturals, associacions de veïns, etc.) i una gran diversitat de moviments socials que permeten posar sobre la taula estudiar noves formes de prendre decisions que vagin més enllà del ple municipal.

5 LLUITEM CONTRA LA CORRUPCIÓ

 

Auditar els nostres recursos, posar fi als privilegis polítics i recuperar els nostres serveis públics són els tres eixos que ens permeten construir les bases per a la recuperació democràtica del nostre municipi. Però, per si mateixos no garanteixen una millor manera de governar-nos. Cal complementar-los amb tres eixos estratègics: prioritzar la despesa social, democratitzar els espais de decisió i fer totalment transparent la gestió de govern.

6 NO ENS RESIGNEM DAVANT L'EMERGÈNCIA SOCIAL

 

L’Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer el juliol de 2010 el dret humà a l’aigua com a factor indispensable per gaudir d’una vida digna. Tanmateix, el Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC) aprovat el 1996 per l’ONU, considera l’accés a la llum, el gas i l’aigua com un dret bàsic indispensable associat a un habitatge digne. A pesar de la seva obligació, les administracions públiques no han vetllat per l‘accés universal als drets bàsics fonamentals. Al contrari, en molts casos han fomentat l’especulació i la privatització de béns i serveis bà- sics per a una vida digna.

7 TREBALLEM PER FER EFECTIU EL DRET A L'HABITATGE

 

Conquerir el dret a la ciutat com a projecte polític comú passa inexorablement per recuperar el nostre dret a un habitatge digne. La falta de previsió i la perspectiva de lucre privat va comportar que durant la bombolla immobiliària les administracions públiques no regulessin ni posessin fre a l’especulació, la qual cosa ha comportat un empobriment de la majoria de la població i ha augmentat el cost d’accés a un habitatge. Només un 1% de l’habitatge a Catalunya és públic. Així doncs, descartant noves polítiques de construcció de més habitatges, la lluita pel dret a l’habitatge passa inevitablement per mobilitzar la gran quantitat de pisos buits.

8 GARAMTIM L'ACCÈS A LA CULTURA I L'ESPORT

La convenció sobre els drets de l’infant, que consagra aquells drets que són inalienables, irrenunciables i imprescindibles per a una bona infància, estipula al seu article 31 l’obligació de les administracions a promoure el dret dels infants a participar plenament de la vida cultural i artística. La llei catalana dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència recull el dret a la cultura i hi inclou el dret dels infants i adolescents a practicar esport en el seu entorn social.

9 POTENCIEM UNA ECONOMIA DEL BÉ COMÚ

 

Les polítiques d’austeritat, i les successives reformes laborals, lluny de millorar les condicions de vida de la majoria social n’ha suposat l’empobriment i l’augment de les desigualtats. És necessari que des de les administracions locals es duguin a terme polítiques que trenquin amb la lògica neoliberal d’austeritat i que fomentin l’ocupació digna.

10 FEM DE MOLINS DE REI UNA VILA MÉS SOSTENIBLE

 

Les polítiques de respecte i recuperació dels nostres espais naturals no són un complement, un afegit estètic, sinó que de ben segur seran el pilar sobre el que es construirà una societat democràtica i que respecti els drets humans de la nostra generació i les que vindran. Apostar per canviar el nostre model energètic, la gestió dels residus i conservar els espais naturals és apostar per la possibilitat mateixa de construir societats democràtiques.

bottom of page